LONDON, 11. februar 2020 Den verdensomspennende eiendomsrådgiveren CBRE har utnevnt Colin Waddell som ny administrerende direktør for Norge. Colin har innehatt rollen som administrerende direktør for CBRE Finland det siste halvannet år, og har tidligere ledet en rekke virksomhetsområder for CBRE i Sentral- og Øst-Europa i mer enn 15 år. Han vil nå lede begge landene og dele sin tid mellom Oslo og Helsinki, og fortsette sitt nære samarbeid med ledelsen i Sverige og Danmark.

Utnevnelsen skjer etter at John O. Solberg har besluttet å slutte i CBRE etter en suksessfull karriere som har strukket seg over 12 år. John tiltrådte formelt CBRE i 2016 gjennom CBREs oppkjøp av Atrium, hvor han hadde sittet som styreleder siden 2008 og administrerende direktør siden 2010. John har siden den tid spilt en sentral rolle i veksten av den norske virksomheten, blant annet med strategiske løsninger til store, internasjonalt rettede norske virksomheter og bistått internasjonale investorer med eiendomstransaksjoner i Norge.

John O. Solberg, avtroppende administrerende direktør i CBRE Norge forteller: “CBRE utvikler og reorganiserer sine nordiske virksomheter. Etter totalt 10 år som administrerende direktør i Norge, oppleve selskapets kraftige vekst og bli kjøpt opp av den NYSE-børsnoterte markedslederen CBRE er det nå på tide å gå videre. Det oppleves fantastisk å ha tatt del i alle selskapets resultater og jeg ser nå frem til å ta alt jeg har lært for nå å se på eiendom fra et investerings- og utviklingsperspektiv.”

Den nye ledelsesstrukturen speiler strategisk sett CBREs nye nordiske Capital Markets-plattform, som ledes av Sami Kiehela. En slik kombinert ledelsesstruktur vil gjøre CBRE i stand til å tilby en rekke fullt integrerte tjenester til kunder som ønsker å dra fordel av det svært aktive eiendomsmarkedet i Norden.
 
Marco Hekman, Divisional President, Advisory Services, Continental Europe i CBRE forteller: “Jeg er glad for at Colin vil lede vårt pan-nordiske team i tiden fremover. Norden er viktig geografisk for oss og våre kunder, og Colins ledelseserfaring og samarbeidende tilnærming er eksemplarisk. Vi er oppriktig lei oss for at John slutter, han har hatt en enorm innvirkning på vår norske virksomhet og jeg ønsker han alt det beste i sine nye utfordringer.”

Martin Samworth, Chairman, Advisory Services, APAC/EMEA i CBRE legger til: “Jeg har jobbet sammen med John, som en venn og kollega, over de siste ni årene. Han ledelse av virksomheten i Norge har vært en nøkkelfaktor i vår investering i landet og våre videre ambisjoner i Norden. Jeg er trygg på at den nye ledelsesstrukturen vi har implementert vil skape fortsatt vekst for CBRE i denne strategisk viktige delen av Europa.”


------------------------------

About CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), a Fortune 500 and S&P 500 company headquartered in Los Angeles, is the world’s largest commercial real estate services and investment firm (based on 2018 revenue). The company has more than 90,000 employees (excluding affiliates), and serves real estate investors and occupiers through approximately 480 offices (excluding affiliates) worldwide. CBRE offers a broad range of integrated services, including facilities, transaction and project management; property management; investment management; appraisal and valuation; property leasing; strategic consulting; property sales; mortgage services and development services. Please visit our website at www.cbre.com.