Privacy Policy

Globale retningslinjer for personvern på Internett og informasjonskapsler

Sist oppdatert: 20. februar 2020

Les nøye.

CBRE Group, Inc., sammen med datterselskapene sine (samlet «CBRE», «vi», «oss» eller «våre»), anerkjenner viktigheten av å beskytte ditt personvern. Våre globale retningslinjer for personvern på internett og informasjonskapsler («retningslinjer») gjelder din bruk av våre globale offentlige nettsteder (samlet «nettstedet»), i tillegg til dine profesjonelle samhandlinger med CBRE-ansatte. Disse retningslinjene er utformet for å hjelpe deg med å forstå hvordan vi samler, bruker, beskytter og avslører dine personopplysninger, og valgene dine når du tar informerte beslutninger gjennom din bruk av nettstedet. Vi beskriver også hvordan du kan kontakte oss vedrørende personvernspraksisen vår.

 1. Globale retningslinjer for personvern på Internett

  1. Din aksept gjennom bruk

  2. Typer informasjon vi samler inn

  3. Hvordan bruker vi informasjonen din

  4. Informasjon om deg som er gitt til oss av tredjeparter

  5. Tredjeparter som vi deler dine personopplysninger med

  6. Internasjonale dataoverføringer

  7. Sikkerhet

  8. Hvor lenge vi beholder dine personopplysninger

  9. Dine personvernrettigheter

  10. Endringer i disse retningslinjene

  11. Datavernansvarlig

 2. Policy for informasjonskapsler – Automatisk datainnhenting

  1. Informasjonskapsler som vi bruker

  2. Ytelsessporing

  3. Administrere dine preferanser for informasjonskapsler

 3. Kontakt oss

 1. Globale retningslinjer for personvern på Internett

  1. Din aksept gjennom bruk

   Denne policyen for globalt personvern beskriver hvordan CBRE samler inn, bruker og oppgir visse personopplysninger som hentes gjennom dette nettstedet. Vær oppmerksom på at, i den grad det er tillatt av gjeldende lov, betyr bruken av dette nettstedet at du forstår og aksepterer vilkårene i disse globale retningslinjene for personvern på Internett. Disse globale retningslinjene for personvern på Internett er innlemmet i, og er en del av vilkårene og betingelsene som styrer bruken av nettstedet generelt.

  2. Typer informasjon vi samler inn

   Typer personlig informasjon vi gjerne samler inn fra deg, eller du kan velge å gi, inkluderer:

   • Kontaktinformasjon (slik som navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer)

   • I relasjon til våre rekrutteringsaktiviteter, din profesjonelle informasjon (slik som navn, forretnings-e-post, forretningstelefon, forretningsadresse, land hvor du driver virksomhet, bransje, jobbtittel eller rolle)

   • Kontoinformasjon (slik som brukernavn eller passord)

   • Data om kundeforhold (slik som forretningskontaktinformasjon, land du gjør forretninger i, din bransje, jobbtittel eller rolle, profesjonelle interaksjoner og relasjonsdata, inkludert dine primære CBRE-kontakter og din registrering av samhandling med CBRE, dine kontaktpreferanser og informasjon du gir oss som hjelper oss med å betjene forretningsrelasjonen, som for eksempel hvilke typer investeringer du er interessert i)

   • Nettbaserte identifikatorer (slik som mobilenhetens reklameidentifikator og geolokaliseringsdata)

   • Informasjon om bruken av våre nettsider. For mer informasjon, se våre retningslinjer for informasjonskapsler

   I tillegg samler vi inn følgende informasjon om deg fra tredjeparter:

   • Dine samhandlinger med oss i sosiale medier (som for eksempel når du «liker» en post på sosiale medieplattformer)

   • Teknisk informasjon fra annonser vi plasserer på tredjeparts nettsteder (slik som din IP-adresse, type og versjon av nettleser, enhetsidentifikatorer, plassering og innstillinger for tidssone)

  3. Hvordan bruker vi informasjonen din

   Kommunikasjon med deg – tilbud og tjenester som du uttrykte interesse for:

   Når du besøker eller gjør forretninger på dette nettstedet, kan du bli pålagt å registrere deg hos oss eller bli bedt om å gi oss personopplysninger og kontoinformasjon. Når du gir oss denne informasjonen, kan vi bruke slik informasjon til å kontakte deg om tilbudene eller tjenestene du har vist interesse for. CBRE har en legitim forretningsinteresse å bruke personopplysningene vi samler inn fra deg til å tilby slike forespurte tjenester. I tilfeller der vi har basert oss på ditt samtykke: Hvis du forteller oss at du ikke vil at vi skal bruke denne informasjonen som grunnlag for videre kontakt med deg (ved å gå til utmeldingsprosedyren beskrevet nedenfor), vil vi respektere dine ønsker.

   Kommunikasjon med deg – Nyhetsbrev og markedsføring:

   For å holde brukerne og kundene informert om våre siste nyheter, produkter og tjenester, kan vi sende e-post og markedsføringskommunikasjon til e-postadressen du oppga mens du registrerte deg på nettstedet vårt eller ba om informasjon fra oss. CBRE overholder gjeldende lover ved bruk av dine personopplysninger til dette formålet, og er avhengig av samtykke ditt der det er aktuelt (slik som i EU). Vær oppmerksom på at vi noen ganger samarbeider med tredjeparter om å sende markedsføringskommunikasjon som fremmer tredjepartsprodukter og -tjenester (som for eksempel de som tilhører våre samarbeidspartnere), så vel som våre egne. Hvis du valgte å melde deg på noen av våre e-postlister, nyhetsbrev eller andre kampanjer, og senere bestemmer deg for at du ikke lenger ønsker å motta slike nyhetsbrev eller salgsfremmende e-post fra oss, kan du melde deg ut ved å følge instruksjonene som er i alle e-poster vi sender til deg (eller bruke utmeldingsprosedyren som er beskrevet nedenfor).

   Profesjonell samhandling med deg – kunderelasjonsstyring:

   Vi kan bruke dataene dine om kundeforhold (samlet inn via et visittkort med en CBRE-ansatt eller når du for eksempel kommuniserer med en CBRE-ansatt via telefon eller e-post) for å gi deg tjenester du ber om og for å administrere forholdet vårt til deg. Vi kan også bruke visse avidentifiserte og samlede data om våre kunder for interne dataanalyseformål. CBRE har en legitim forretningsinteresse å bruke personopplysningene vi samler inn fra deg til å tilby slike forespurte tjenester og for å kunne betjene kundene våre bedre. Med ditt samtykke kan vi sende deg informasjon eller tjenester eller en salgsfremmende natur som vi anser som relevant for deg.

   Andre bruksområder:

   Vi kan også bruke personopplysninger vi får om deg for følgende formål:

   • Drift, evaluering og forbedring av virksomheten vår (inkludert utvikling av nye produkter og tjenester, styring av kommunikasjonen vår, bestemmelse av effektiviteten av og optimalisering av annonseringen vår, analyse av våre produkter, tjenester, nettsteder, mobilapplikasjoner og andre digitale ressurser, forenkling av funksjonaliteten til våre nettsteder, mobile applikasjoner og andre digitale eiendeler)

   • Utarbeide og levere samlede datarapporter, som kan inkludere anonymisert informasjon

   • Håndheve våre vilkår og betingelser eller andre juridiske rettigheter

   Vi kan også bruke informasjonen på andre måter som vi gir spesifikke varsler om på tidspunktet for innhentingen. Hvis du protesterer mot at vi bruker informasjon på andre måter, du kan sende e-post til [email protected].

  4. Informasjon om deg som er gitt til oss av tredjeparter

   Tredjepartsinnhold:

   Vi kan presentere eller legge inn innhold på nettstedet vårt, slik som annonser for boligsalg, som tilbys av våre tredjepartsleverandører. Dette innholdet kan inneholde lenker til andre nettsteder som ikke drives av CBRE, eller kan be om personlig informasjon. Dette innholdet kan for eksempel be om en e-postadresse for å abonnere på varsler eller dele en boligannonse med en venn. Denne informasjonen innhentes av våre leverandører og ikke av oss. I noen tilfeller kan disse leverandørene dele personopplysningene de samler inn fra deg med oss. Vi er ikke ansvarlige for personvernpraksisen til våre leverandører. Vi oppfordrer deg til å lese gjennom deres retningslinjer for personvern for å forstå hvordan de vil bruke og dele personopplysningene du gir dem.

   Bruk av tredjepart:

   Du kan også dele informasjonen din separat med andre nettsteder eller enheter, for eksempel de som lager profesjonelle markedsføringslister, for å motta spesialtilbud og kampanjer fra deres partnere. Disse nettstedene eller instansene kan gjerne dele informasjonen din med oss. CBRE er ikke ansvarlig for, og påtar seg intet ansvar hvis en partner eller et annet nettsted eller instans samler, bruker eller deler opplysninger om deg i strid med sin egen personvernerklæring eller gjeldende lov.

   Markedsføringsdata:

   Der gjeldende lov tillater det, vil vi kjøpe markedsføringsdata fra tredjeparter og legge den til vår eksisterende brukerdatabase for å bedre målrette annonseringen vår og gi relevante tilbud som vi tror du ville være interessert i. Vi kan også knytte disse markedsføringsdataene til de personlig identifiserbare opplysningene du gir oss.

  5. Tredjeparter som vi deler dine personopplysninger med

   Tredjeparter for målrettet annonsering på nytt:

   Vi vil, i noen tilfeller, dele informasjon med tredjeparter om hvordan du bruker nettstedet, for å gi deg med mer relevant annonsering. For eksempel kan våre leverandører spore nettleseraktiviteten din på nettstedet vårt ved hjelp av informasjonskapsler for å vise deg annonser basert på dine interesser når du surfer på Internett eller bruker sosiale medier. Våre leverandører vil i noen tilfeller også dele informasjon om din nettleseraktivitet på vårt nettsted med oss, for analyseformål. CBRE er avhengig av ditt samtykke til slik behandling av dine personopplysninger. Mer informasjon om disse informasjonskapslene, inkludert hvordan du gir eller trekker tilbake ditt samtykke, finner du nedenfor i retningslinjene våre for informasjonskapsler.

   Tjenesteleverandører:

   Vi kan gjerne dele personopplysningene dine med selskaper som fungerer som våre autoriserte agenter for å tilby våre tjenester, inkludert følgende kategorier av tjenesteleverandører:

   • infrastruktur og IT-tjenesteleverandører, inkludert skytjenesteleverandører

   • byråer for markedsføring, reklame og kommunikasjon

   • eksterne revisorer og rådgivere

   • leverandører av analyser for informasjonskapsler

   • nettbaserte annonsører

   • leverandører av nettstedstesting/analysetjenester

   Hver leverandør må godta å implementere og opprettholde rimelige prosedyrer og praksis for sikkerhet som er passende for din type informasjon for å beskytte personopplysningene dine fra uautorisert tilgang, sletting, bruk, modifikasjon eller avsløring. Ettersom vi opererer globalt, kan vi gjerne overføre informasjonen din til land eller jurisdiksjoner som ikke gir det samme databeskyttelsesnivået som landet du er bosatt i. Hvis vi foretar en slik overføring, vil vi, eller våre leverandører, etter behov, sørge for de riktige garantiene som kreves av gjeldende lov for å sikre at informasjonen din er beskyttet. Mer informasjon om internasjonale dataoverføringer av dine personopplysninger finnes nedenfor.

   Der vi deler personopplysningene dine for våre legitime interesser, kan du protestere mot denne avsløringen. Vær oppmerksom på at når du protesterer mot avsløring av personopplysningene dine, som er av CBREs legitime interesser, kan det påvirke tjenestene vi tilbyr deg. Mer informasjon om dine rettigheter er nedenfor.

   Juridisk tilknyttede enheter:

   Hvis CBRE slås sammen, eller i tilfelle overføring av eiendeler, nettsted eller virksomhet, kan CBRE avsløre eller overføre dine personopplysninger i forbindelse med slik transaksjon. I tilfelle en slik overføring vil CBRE varsle deg via e-post eller ved å sende et fremtredende varsel på nettstedet vårt i 30 dager etter en slik endring i eierskapet til CBRE, noe som medfører endring i kontrollen med dine personopplysninger. Vi kan også dele dine personopplysninger med CBRE-tilknyttede selskaper for å kunne tilby eller tilby tjenester til deg.

   Lovlig tvungen opplysning:

   Vi vil også videregi dine personopplysninger når det kreves ved lov, for eksempel som svar på en rettsordre eller stemmeseddel eller annen juridisk forpliktelse, som svar på lovlige forespørsler fra offentlige myndigheter, inkludert å møte rikets sikkerhet eller rettshåndhevelse krav eller i spesielle tilfeller når vi har grunn til å tro at det å oppgi dine personopplysninger er nødvendig for å identifisere, kontakte eller bringe rettslige skritt mot noen som kan forårsake skade eller forstyrre (enten bevisst eller utilsiktet) våre rettigheter eller eiendom.

  6. Internasjonale dataoverføringer

   Behandling i USA og andre steder ved registrering på dette nettstedet

   CBRE er en global virksomhet. Vi kan overføre personopplysninger vi samler om deg til mottakere, og dine personopplysninger kan bli lagret og behandlet i andre land enn det landet informasjonen ble opprinnelig samlet inn, inkludert USA og andre steder som kan ha mindre strenge databeskyttelseslover enn landet der du opprinnelig oppgav informasjonen.

   Når vi overfører informasjonen om deg til andre land enn landet der opplysningene opprinnelig ble innsamlet, beskytter vi informasjonen som beskrevet i disse globale retningslinjene eller som på annen måte blir formidlet til deg når dataene samles inn (f.eks. via programspesifikk personvernvarsel) og vil overholde alle gjeldende databeskyttelseslover ved slike overføringer.

   Hvis du befinner deg i en jurisdiksjon som ikke tilhører USA, er overføring av personopplysninger nødvendig for å kunne gi deg den forespurte informasjonen og/eller for å utføre en forespurt tjeneste. I den grad det er tillatt ved lov, utgjør slik innsending også ditt samtykke til overføring over landegrenser.

   Med hensyn til overføringer fra EØS til USA og andre jurisdiksjoner utenfor EØS:

   • CBRE-tilknyttede selskaper i USA er Privacy Shield-sertifisert for EU-USA og Sveits-USA, og

   • CBRE har utført EU-standardkontraktsklausuler med hensyn til personopplysninger samlet i EØS og overført til CBRE i USA og andre steder.

   Der det er tillatt av gjeldende lov, kan du be om ytterligere informasjon om sikkerhetstiltakene vi har iverksatt for å sikre overføringen av dine data til utenfor EØS ved å kontakte oss som angitt nedenfor.

   Privacy Shield-sertifisering:

   CBRE overholder Privacy Shield Framework for EU-USA og Sveits-USA, slik som angitt av handelsdepartementet i USA angående personopplysninger som samles inn av CBRE-tilknyttede selskaper eller bedriftskunder som er lokalisert i EØS og/eller Storbritannia og/eller Sveits, og overført til CBRE, Inc. og deres heleide USA-baserte tilknyttede selskaper, som inkluderer CBRE Global Investors LLC, CBRE GWS Puerto Rico Inc., CBRE Clarion Securities LLC, CBRE Security Services, Inc., CBRE Heery Inc., CBRE HMF, Inc., CBRE Multifamily Capital, Inc., CBRE Capital Markets, Inc., CBRE Technical Services, LLC, CBRE Hana Operations, LLC, Forum Analytics, LLC og Trammell Crow Company LLC i USA («CBRE US»). Disse retningslinjene supplerer databeskyttelsesvarsler som kunder og kundekontakter kan ha mottatt. CBRE har sertifisert til handelsdepartementet at det overholder Privacy Shield-prinsippene for varsel, valg, ansvar for videre overføring, sikkerhet, dataintegritet og begrensning av tilgang, tilgang, bruk, håndhevelse og ansvar. Hvis det er konflikt mellom vilkårene i disse retningslinjene og Privacy Shield-prinsippene, skal Privacy Shield-prinsippene gjelde. Hvis du vil vite mer om Privacy Shield-programmet, og se vår sertifisering, kan du gå til https://www.privacyshield.gov/. CBRE er underlagt undersøkelsesbeføyelser fra Federal Trade Commission som det gjelder konformasjon med Privacy Shield-krav.

   Offentliggjøring og ansvar for videre overføring:

   CBRE er pålagt å offentliggjøre personopplysninger som svar på lovlige anmodninger fra offentlige myndigheter, inkludert å oppfylle nasjonale sikkerhets- eller rettshåndhevelseskrav. CBRE kan, som beskrevet ovenfor i tredjeparter som vi deler dine personopplysninger med, overføre personopplysninger videre til tredjeparter. CBRE forblir ansvarlig under Privacy Shield-prinsippene hvis en tredjepart behandler slike personopplysninger på en måte som ikke er i samsvar med prinsippene, med mindre vi beviser at vi ikke er ansvarlige for hendelsen som forårsaket skaden.

   Uavhengig regress for Privacy Shield-klager:

   I samsvar med US-US og Swiss-US Privacy Shield-prinsippene forplikter CBRE seg til å løse klager om vår innhenting eller bruk av dine personopplysninger. Personer i EU, Storbritannia og Sveits med henvendelser eller klager vedrørende retningslinjene våre for Privacy Shield, bør først kontakte CBRE på: [email protected].

   CBRE har videre forpliktet seg til å henvise uløste Privacy Shield-klager til JAMS, en alternativ tvisteløsningsleverandør lokalisert i USA. Hvis du ikke mottar bekreftelse på klagen din fra oss innen rimelig tid, eller hvis du ikke er fornøyd med svaret på klagen din, kan du kontakte eller gå til https://www.jamsadr.com/eu-us-privacy-shield for mer informasjon eller å sende inn en klage. Tjenestene til JAMS tilbys uten omkostninger for deg. Du har mulighet til, under visse forhold, å påberope bindende voldgift for klager vedrørende Privacy Shield-samsvar som ikke er løst av JAMS. For ytterligere informasjon om bindende voldgift, gå til: https://www.privacyshield.gov/article?id=ANNEX-I-introduction.

  7. Sikkerhet

   CBRE forsøker å beskytte sikkerheten til dine personopplysninger og dine valg for den tilsiktede bruken. Vi bruker Secure Socket Layers eller SSL-teknologi for å beskytte overføringen av sensitiv personlig informasjon slik som kredittkortnummeret ditt. Vi lagrer dine personopplysninger på en sikker server, og bruker prosedyrer som er utformet for å beskytte den personlige informasjonen vi samler inn fra uautorisert tilgang, sletting, bruk, endring eller avsløring.

   Selv om vi vil ta (og kreve at våre tredjepartsleverandører skal ta) kommersielt rimelige sikkerhetstiltak for dine personopplysninger samlet inn fra og lagret på nettstedet, kan vi ikke, på grunn av Internettets åpenhet, garantere at personopplysninger som lagres på våre servere, eller overføres til eller fra en bruker, vil være fri for uautorisert tilgang, og vi frasier oss ethvert ansvar for tyveri eller tap av, uautorisert tilgang til eller skade på, eller oppsnapping av data eller kommunikasjon. Ved å bruke nettstedet, bekrefter du at du forstår og godtar å påta deg disse risikoene.

  8. Hvor lenge vi beholder dine personopplysninger

   Vi beholder kun personopplysningene vi samler inn om deg så lenge det er nødvendig for formålet informasjonen ble samlet inn for, og i den grad det er tillatt av gjeldende lover. Vi tar skritt for å sikre at når vi ikke lenger trenger å bruke dine personopplysninger, fjernes de fra våre systemer og arkiver og/eller tar skritt for å anonymisere dem slik at du ikke lenger kan identifiseres fra dem (med mindre vi må beholde informasjonen din for å overholde juridiske eller forskriftsmessige forpliktelser som vi er underlagt).

  9. Dine personvernrettigheter

   Markedskommunikasjon:

   Når du registrerer deg på dette nettstedet, kan vi be deg om å velge om du vil motta e-post og elektronisk kommunikasjon fra oss, for eksempel tilbud, nyheter, rapporter og annen reklamekommunikasjon. Du kan til enhver tid trekke tilbake samtykket eller fravike å motta slik kommunikasjon når som helst ved å kontakte oss som beskrevet nedenfor.

   I tillegg, der vi behandler personopplysningene dine for våre legitime interesser, har du rett til å protestere mot slik behandling. Vær oppmerksom på at når du protesterer mot denne typen behandling, kan det påvirke vår evne til å utføre oppgavene som er oppført i denne policyen.

   Du kan kontakte oss:

   (a) på telefon, på +1 877 227 3330 eller på telefaks, på +1 212 618 7085

   (b) ved å følge avmeldingsinstruksjonene som finnes i teksten til enhver markedsførings-e-post fra oss

   (c) ved å sende oss en e-post til [email protected], som inkluderer en kopi av e-posten du har mottatt og ved å skrive «Remove» i emnefeltet i e-posten din

   • Hvis du befinner deg i Europa, Midtøsten eller Afrika, kan du også sende oss en e-post til [email protected], som inkluderer en kopi av e-posten du har mottatt, og ved å skrive «Remove» i emnelinjen til e-posten din

   • Hvis du befinner deg i Asia eller Stillehavsregionen, kan du også sende oss en e-post til [email protected], som inkluderer en kopi av e-posten du har mottatt, og ved å skrive «Remove» i emnefeltet til e-posten din

   (d) via post: CBRE, Inc., 321 North Clark Street, Suite 3400, Chicago, Illinois 60654, Attention: Global Director, Data Privacy

   Hvis du velger å ikke motta nyhetsbrev eller korrespondanser med kampanjer og markedsføring fra oss, vil det ikke (i) hindre oss i å korrespondere med deg, via e-post eller på annen måte, om ditt eksisterende eller tidligere forhold til oss, eller (ii) hindre oss, inkludert våre ansatte, entreprenører, agenter og andre representanter, fra å få tilgang til og se dine personopplysninger når nettstedet vedlikeholdes og forbedres.

   Be om tilgang til dine personopplysninger og andre rettigheter:

   Du kan også ha rettigheter i henhold til gjeldende lov til å be om å gjennomgå, få tilgang til, korrigere, slette, havne eller protestere mot vår behandling av dine personopplysninger behandlet av oss, og sende inn en klage til en tilsynsmyndighet. I så tilfelle, kan du gjøre det ved å sende en forespørsel på CBRs portal for registrertes rettigheter eller sende inn forespørselen til [email protected].

   Uavhengig bruk av Privacy Shield-klager:

   Informasjon om uavhengig regress for Privacy Shield-klager finner du ovenfor.

  10. Endringer i disse retningslinjene

   Vi er en raskt utviklende, global virksomhet. Vi vil fortsette å vurdere disse retningslinjene mot nye teknologier og tjenester, forretningspraksis samt kundenes behov, og gjøre endringer i disse retningslinjene fra tid til annen etter behov. Hvis vi gjør vesentlige endringer i disse retningslinjene, vil vi gjøre endringer her, og hvis endringene er betydelige, vil vi gi en mer fremtredende melding (inkludert, for visse tjenester, e-postvarsling om endringer i retningslinjene).

  11. Datavernansvarlig

   Vi har utnevnt, i samsvar med lokal lov, datavernansvarlige («DPO-er») for våre datterselskaper i Tyskland. Vi har også utnevnt en datavernansvarlig i Frankrike. Hvis du har spørsmål eller bekymringer om våre retningslinjer eller praksis for personlige opplysninger, kan du kontakte den aktuelle datavernansvarlige ved å bruke følgende kontaktdetaljer:

   CBRE GmbH, CBRE PRUSS VALTEQ GmbH, og CBRE Capital Advisors GmbH

   [email protected]

   CBRE Global Investors Germany GmbH

   [email protected]

   CBRE GWS Industrial Services GmbH

   CBRE GWS IFM Industrie GmbH

   [email protected]

   Frankrike

   [email protected]

 2. Policy for informasjonskapsler – Automatisk datainnhenting

  Ved å bruke nettstedet vårt, godtar du bruk av informasjonskapsler.

  Hva er en informasjonskapsel:

  En informasjonskapsel er en liten tekstfil som et nettsted lagrer på din personlige datamaskin, telefon eller annen enhet, med informasjon om navigasjonen din på nettstedet. Informasjonskapsler letter nettlesingen og gjør den mer brukervennlig. En informasjonskapsel inneholder navnet på serveren den kom fra, utløpstid for informasjonskapselen, og en verdi – vanligvis et tilfeldig generert unikt nummer. Informasjonskapsler gir ikke tilgang til eller skader datamaskinen din.

  1. Informasjonskapsler som vi bruker

   Hvordan vi bruker informasjonskapsler:

   Vi bruker sesjonsavhengige informasjonskapsler, som er midlertidige informasjonskapsler som slettes fra enhetens minne når du lukker nettleseren eller slår av datamaskinen, og faste informasjonskapsler, som lagres på enheten din til de utløper, med mindre du sletter dem før det tidspunktet. Vi grupperer informasjonskapsler på nettstedet vårt i tre kategorier, som du kan administrere gjennom vår preferanseadministrator for informasjonskapsler:

   • Nødvendige informasjonskapsler: Når du besøker nettstedet vårt, bruker vi informasjonskapsler for å identifisere deg som en gyldig bruker for å sikre at ingen andre kan logge på samtidig med kontoen din fra en annen datamaskin, og for å hjelpe oss med å tjene deg bedre basert på dine registreringsinnstillinger. Disse informasjonskapslene lar deg også velge dine preferanser for informasjonskapsler.

   • Funksjonelle informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene lar oss analysere din bruk av nettstedet for å evaluere og forbedre vår ytelse. De kan også brukes til å gi en bedre kundeopplevelse på dette nettstedet. For eksempel, å gi oss informasjon om hvordan nettstedet vårt brukes og hjelpe oss med å legge til rette for kampanjer eller undersøkelser vi tilbyr.

   • Annonseinformasjonskapsler: Disse informasjonskapslene kan brukes til å dele data med annonsører slik at annonsene du ser er mer relevante for deg, la deg dele visse sider med sosiale nettverk, eller la deg legge ut kommentarer på nettstedet vårt.

   Informasjonskapsler brukes ikke til å lagre sensitive data:

   Informasjonskapslene vi bruker, lagrer ikke sensitiv personlig informasjon, som for eksempel din/ditt adresse, passord eller kredittkortdata.

  2. Ytelsessporing

   Vi bruker noen ganger informasjonskapsler, samt sporingsteknologi, for eksempel websignaler, i e-poster med kampanjetilbud som vi sender til våre abonnenter eller annonser for nettstedet vårt. Disse ytelsessporingsenhetene hjelper oss å spore om en e-postmottaker har fullført en hendelse, for eksempel å registrere deg for en gratis prøveperiode. Slike opplysninger er kan ikke brukes til å identifisere deg og samles på et aggregatnivå. Vi bruker noen ganger tredjeparts tjenesteleverandører for å hjelpe oss med å spore aktiviteten på nettstedet vårt. Disse tredjepartene kan bruke midlertidige informasjonskapsler og/eller websignalteknologi for å lette slik sporing, men dataene vil ikke bli sporet på en personlig identifiserbar måte. Tredjeparters produkter eller tjenester som er tilgjengelige på nettstedet vårt, kan også bruke informasjonskapsler, og vi anbefaler deg å sjekke deres personvernpolicyer for informasjon om deres informasjonskapsler og annen personvernspraksis.

   Hvis du ønsker mer informasjon om tredjeparts informasjonskapsler på nettstedet vårt, og for å finne ut mer om ditt valg om å ikke få din informasjon brukt av tredjeparter, ta kontakt med oss på [email protected]

  3. Administrere dine preferanser for informasjonskapsler

   Preferanseadministrator for informasjonskapsler:

   Vår preferanseadministrator lar deg begrense vår bruk av informasjonskapsler annet enn nødvendige informasjonskapsler. Hvis du bruker vår preferanseadministrator på en mobilenhet, behandler vi enhetens annonseidentifikator. Når du får tilgang til vår preferanseadministrator, vil faste informasjonskapsler bli satt av annonsenettverket som er oppført i vår preferanseadministrator for å respektere dine preferanser hvis du velger å ikke motta interessebasert annonsering. Hvis du sletter informasjonskapslene, vil dette fjerne alle informasjonskapsler, inkludert avmeldingsinformasjonskapsler som er satt av selskapene. Du må få tilgang til avmeldingsverktøyet igjen for å tilbakestille preferansene dine. Vår informasjonskapsel kjenner kun til dine siste preferanser og gjenspeiler ikke gjeldende status for informasjonskapsler i nettleseren din.

   Ikke spor:

   Vi svarer for øyeblikket ikke på «Ikke spor»-signaler fra nettleseren din. Vår bruk av sporingsteknologi kan i stedet kontrolleres gjennom vår preferanseadministrator for informasjonskapsler.

   Unngå bruk av informasjonskapsler på denne siden:

   Hvis du foretrekker å hindre oss i å bruke informasjonskapsler på enhetene dine, må du først deaktivere bruk av informasjonskapsler i nettleseren din før du navigerer på dette nettstedet og deretter slette informasjonskapsler som er lagret i nettleseren din som er tilknyttet dette nettstedet.

   Deaktivere og forhindre videre bruk av informasjonskapsler:

   Du kan når som helst begrense, blokkere eller slette informasjonskapsler fra dette nettstedet ved å endre konfigurasjonen av nettleseren din. Du kan finne ut hvordan og finne mer informasjon om informasjonskapsler på: https://www.allaboutcookies.org/. Mens nettleser har forskjellige innstillinger og konfigurasjoner, kan innstillingene for informasjonskapsler vanligvis justeres i menyen «Innstillinger» eller «Verktøy». Nettleserens «Hjelp»-meny kan gi tilleggsinformasjon.

 3. Kontakt oss

  Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål eller bekymringer angående disse retningslinjene, har et spørsmål eller et problem relatert til din bruk av nettstedet, eller ønsker å ekskludere dine personopplysninger fra våre direkte markedsføringsformål. Vår standard forretningspraksis er å beholde all kommunikasjon fra våre besøkende for å hjelpe oss å betjene hver enkelt av dere bedre.

  Du kan kontakte oss ved å sende en e-post til [email protected] eller ved å sende et brev til 321 North Clark Street, Suite 3400, Chicago, Illinois 60654, Attention: Global Director, Data Privacy.

  Besøkende i Europa, Midtøsten eller Afrika:

  Hvis du befinner deg i Europa, Midtøsten eller Afrika, kan du også sende en e-post til [email protected] eller sende et brev til St. Martins Court, 10 Paternoster Row, London EC4M 7HP, Storbritannia, Attention: EMEA Director, Data Privacy.

  Besøkende i Asia eller Stillehavsregionen:

  Hvis du befinner deg i Asia eller Stillehavsregionen, kan du også sende en e-post til [email protected] eller skrive et brev til 15/F M1 Tower, 141 H.V. Dela Costa Street, Salcedo Village, Makati City, Philippines 1227, Attention: APAC Senior Manager, Data Privacy.