Karriere

Hilde Horten - ESG/Bærekraft

Bli kjent med Hilde som jobber som ESG-rådgiver i Property Management og hjelper virksomheter med å ta bærekraftige beslutninger.

Hilde Horten, Eiendomsforvaltning, Bærekraft

Fra markens grøde til bærekraftige bygg

Eiendomsbransjen står for omlag 40 % av verdens utslipp! Det vil Hilde gjøre noe med. Med en skolesekk full av innsikt og et brennende engasjement bistår hun investorer og eiendomsbesittere med å skape gode strategier og tiltak for å nå deres ESG-mål (Environment, Social, Governance).


Utdannelse: Bachelor i Økonomi og administrasjon (BI) og master i Eiendomsutvikling og -forvaltning (NTNU)
Jobbet i CBRE siden: August 2021 


 

Hva betyr det å jobbe som ESG advisor?

Å jobbe som ESG advisor handler i hovedsak om å implementere og sette fokus på elementene E-environmental, S-social og G-governance i beslutnigner og kartlegging av en virksomhets og/eller bygnings bærekraftsprofil.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Arbeidshverdagen som ESG advisor er allsidig. Vi jobber med alt fra det bygningstekniske på enkelteiendommer, til å jobbe på et mer overordnet porteføljenivå med eiendomsfond og investorer. Dette innebærer at jeg får være med på befaring for å vurdere hvilke ESG-tiltak som kan implementeres på enkelteiendommer, men også mer strategisk rettet knyttet til hvilke tiltak som kan anbefales på fondsnivå. 

I og med at CBRE er et stort selskap internasjonalt, brukes også mye tid på møter med ESG-teamet både i Europa og Norden. Dette er en fin arena for kunnskapsutveksling og samarbeid på tvers av landegrensene. 

Hva er det beste med jobben din?

Det beste med jobben som ESG-advisor er at jeg jobber innen et voksende fagfelt som får mer og mer oppmerksomhet. Med de kommende EU-kravene i taksonomien og SFDR øker fokuset stadig på ESG og bærekraftige beslutninger i eiendomsbransjen. Det blir spennede å se hvordan denne utviklingen vil påvirke eiendomsmarkedet i årene fremover, og for meg er det veldig gøy og engasjerende å få være med på en slik reise. Det er ingen hemmelighet at eiendomsbransjen fremdeles har en lang vei å gå for å bidra til at vi når klimamålene i parisavtalen innen 2030. I min rolle har jeg påvirkningskraft til å kunne bidra i positiv retning, noe som er veldig givende. 

Hva mener du er det beste ved å jobbe i CBRE?

Som nyutdannet er det å jobbe i CBRE med kompetanse innen mange ulike fagfelt en god mulighet til å få et helhetsperpekstiv på forvaltning av næringseiendom. I min rolle innebærer dette også at man får mulighet til å jobbe med å implementere ESG på ulike områder innenfor eiendom. Videre er det gøy å jobbe for et selskap som har store vekstambisjoner i Norge de kommende årene. 

Hva er det første du gjør når dagen starter?

Ingen start på dagen uten å hente en kopp kaffe og et glass med vann.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

På fritiden går det meste av tiden til reise, trening, natur, venner og familie. Den perfekte kombinasjonen for meg er en miks av bylivet og friluftslivet. Derfor blir det gjerne en del helger på fjellet, godt kombinert med utelivet i Oslo. På fjellet går jeg gjerne både til fots, på langrenn og randonee. 

Nevn tre ting du ikke klarer deg uten?

Linser, vin og venner!

Et fun facts som mange ikke kjenner til:

I og med at jeg har levd mine siste år på Østlandet er det ikke så mange som vet at jeg egentlig er født og oppvokst på gård med både kuer, griser og hester i en liten bygd i Hedmark.

Les mer om hva jeg jobber med

  • Oppnå raskere klimanøytralitet, bruk ressurser ansvarlig, styrk forretningsprofilen og legg reell verdi til eiendommene deres.  

Bli med i vårt karrierenettverk

Hold deg oppdatert på nye, spennende karrieremuligheter.